Werkwijze

Standaard plan ik één uur in voor een trimbehandeling. Bij voorkeur brengt u een eigen dekentje mee in de transportmand zodat uw kat een bekende geur bij zich heeft tijdens de behandeling. Uw kat mag het trimsalon rustig op eigen tempo verkennen en op basis van zijn gedrag bepaal ik welke aanpak het meest geschikt is.

Tijdens elke behandeling controleer ik de vacht volledig op eventuele knopen en/of viltvorming. De vacht wordt volledig doorkamt met de nodige producten, aangepast aan de vacht van uw kat. De oogjes en oortjes worden nagekeken en, indien nodig, gereinigd. Indien u wenst krijgt uw kat een sanitaire trim. Het knippen van de nagels gebeurt enkel indien nodig (bv. ingegroeide nagels). Dit is immers zeer stressvol voor uw kat en de natuurlijke nagelcyclus zorgt ervoor dat uw kat elke 2 à 3 weken een nieuwe, scherpe nagel heeft klaarstaan.

In bepaalde omstandigheden is het mogelijk dat de gehele trimsessie niet in één keer kan doorgaan omdat dit te stressvol is voor uw kat. Bijgevolg kan het dat de trimbehandeling wordt opgesplitst in 2 of meerdere sessies. In uitzonderlijke omstandigheden kan het noodzakelijk zijn om uw kat onder lichte verdoving te behandelen bij uw dierenarts. Ik zoek steeds naar de meest geschikte oplossing voor het welzijn van uw kat.